Verbinden

Psychologische veiligheid om te verbinden

Om van een groep mensen een team te maken is het noodzakelijk dat de teamleden zich met elkaar verbinden. Om een team optimaal te laten samenwerken en presteren is vertrouwen en psychologische veiligheid nodig. Om deze psychologische veiligheid te bereiken is het van belang dat de teamleden zich kwetsbaar naar elkaar durven opstellen. Dat ze meer van zichzelf laten zien dan wat ze tot nu toe gewend zijn. Het vraagt van de teamleider dat deze hierin een voorbeeld is als het op verbinden aankomt. De vraag is wat een team kan doen als deze verbindende kwetsbaarheid niet vanzelfsprekend is.

Willem van Boekel - Spreker-Verbinden
Willem van Boekel - Spreker Verbinden

Verbinden op vijf niveaus

Als coach neem ik het team mee langs mijn zelf ontwikkelde model van de vijf niveaus van verbinding. Het veilige, rationele en oppervlakkige, niveau 1, is een niveau waar veel medewerkers zich prettig bij voelen. Ook op het feitelijke niveau 2 voelen we ons nog helemaal senang. De grootste stap die ik een team vaak laat maken is van niveau 2 naar niveau 3. Op niveau 3 gaat het over je binnenwereld. Waar word je blij van, waar maak je je zorgen over, wat houd je bezig? Op niveau 4 zit je als je daadwerkelijk emotioneel bent. Op niveau 5 hebben we het over onze innerlijke overtuigingen. Over wat ons drijft en wat ons tegenhoudt. Een team dat leert op alle niveaus met elkaar te communiceren zal een optimaal presterend team worden binnen jouw organisatie. Bij voorkeur leer ik het team om het verbinding maken met elkaar zelf goed te onderhouden.

Zullen we kennismaken?

Merk je dat de samenwerking in jouw team stroef is of verloopt de onderlinge communicatie nog niet optimaal? Neem vrijblijvend contact met me op via info@willemvanboekel.nl of telefonisch via 06-29348889, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Wat enthousiaste klanten over me zeggen

Nelleke Groenewegen – Bestuurder @ Stichting Intervence”

“Willem heeft met humor, betrokkenheid en een persoonlijke insteek onze bijeenkomst over werkdruk begeleid. Hij kreeg onze medewerkers mee, hij heeft ze laten lachen en een spiegel voorgehouden. Na afloop waren onze medewerkers zeer tevreden over de begeleiding van Willem.”

Janneke Mulder – Event Organizer @ FaceTwo / BDO

“Wij hebben Willem gevraagd om de aftrap te geven voor een tweedaagse voor 100 accountants. Dat kan hij als geen ander. Door zijn humor, flair en aansprekendheid kwam het gezelschap los en werd de bereidheid om bij te dragen aanzienlijk groter. Zijn persoonlijke verhaal over verbinding werkt ontwapenend en geeft mooie handvatten om met elkaar de verdieping aan te gaan.”

Karin van Susante – Marketing Director – @ Coloplast

“Willem heeft een inspirerende workshop gegeven tijdens onze (Coloplast) national sales meeting in oktober. Ons thema was “samen vooruit” en Willem is op een ludieke manier aan de slag gegaan met ons team van ongeveer 50 mensen. Met leuke voorbeelden, vragen en veel interactie werden we meer bewust gemaakt van ons eigen gedrag en dat van de ander. Soms wordt je beperkt door je eigen beliefs en aannames. Maak echte verbinding met elkaar en zie het positieve in jezelf en in de ander! Na de workshop van ca. 2,5 uur hadden we een echte “CAN DO” mentaliteit in het team dat een mooie basis was voor de rollenspellen en training die we de dag erna hebben gedaan. Bedankt Willem!”