Samenwerking

Willem van Boekel - Spreker Samenwerking

Zorg voor een stevige fundering

Samenwerken: Het lijkt zo makkelijk, maar kan in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. Want wat te doen wanneer je teamleden steeds met elkaar botsen? Of totaal niet luisteren naar wat er gezegd wordt? Wil je de samenwerking in een team verbeteren, dan zijn er verschillende nuttige interventies die je kunt doen: Het organiseren van een teamdag, een communicatietraining geven of je teamleden eens laten wisselen van werkplek. Maar helaas zijn de gunstige effecten van deze interventies vaak maar van korte duur. Meestal is er de noodzaak om grondiger te werk te gaan. Dit doe je door de fundering van je team eerst op orde te krijgen. In mijn rol als coach en spreker help ik je hiermee. Door je teamleden te laten inzien dat ze altijd een bewuste keuze kunnen maken. Daardoor kunnen ze ander gedrag vertonen dan ze normaal gesproken zouden doen.

Verder bouwen

Ik zorg er samen met hen voor, dat ze zich veilig genoeg voelen om werkelijk met elkaar te praten. Niet werkinhoudelijk, maar over hoe ze zich voelen en wat er gaande is. Ze spreken dan over hun eigen emoties, angsten, drijfveren en behoeften in plaats van naar de ander te wijzen. Hiermee maken ze een begin met persoonlijk leiderschap. Binnen het team ontstaat zo een grotere verbinding en een betere samenwerking. De leden inspireren elkaar en werken op een bruisende manier met elkaar samen.

Zullen we kennismaken?

Hulp nodig bij het laten verdwijnen van de onderhuidse spanningen in je team, zodat je teamleden voortaan samenwerken alsof ze nooit anders gedaan hebben? Neem gerust contact met mij op via mail: info@willemvanboekel.nlof telefoon: 06-29348889.

Wat enthousiaste klanten over me zeggen

Annemarie Groenewoud – Afdelingsmanager @ RVO Nederland

“Willem weet vol enthousiasme een groep vrij mee te nemen en combineert dit soepel met een inhoudelijke boodschap. Dit maakt dat menigeen zich herkent, positief aangesproken voelt of meedeint op het ritme van zijn verhaal. Humor is vanzelfsprekend de basis van dit alles. Kortom, een aanrader!”

Anniek van Lierop – Projectleider @ Arkel Groep

“Willem brengt leven en dynamiek in de brouwerij. Bij een grote GGZ instelling wilden we, na een moeilijke periode met financiële perikelen, een nieuwe start maken met een aantal pilot-teams. Willem snapt wat je vraagt, hij voelt wat nodig is en vindt een goede balans tussen lichtheid en zwaarte. Na afloop gingen mensen voor het eerst sinds 1,5 jaar weer eens enthousiast en hoopvol naar huis.”

Karin van Susante – Marketing Director – @ Coloplast

“Willem heeft een inspirerende workshop gegeven tijdens onze (Coloplast) national sales meeting in oktober. Ons thema was “samen vooruit” en Willem is op een ludieke manier aan de slag gegaan met ons team van ongeveer 50 mensen. Met leuke voorbeelden, vragen en veel interactie werden we meer bewust gemaakt van ons eigen gedrag en dat van de ander. Soms wordt je beperkt door je eigen beliefs en aannames. Maak echte verbinding met elkaar en zie het positieve in jezelf en in de ander! Na de workshop van ca. 2,5 uur hadden we een echte “CAN DO” mentaliteit in het team dat een mooie basis was voor de rollenspellen en training die we de dag erna hebben gedaan. Bedankt Willem!”