Wat mijn klanten over me zeggen

Jacqueline Hendriks – HR Manager @ Visma Connect BV

Willem is voor Visma Connect betrokken geweest bij het cultuurprogramma. Hoe komen we van de oude cultuur naar een nieuwe cultuur? Willem heeft hier op geheel eigen wijze invulling aangegeven, door te spiegelen, te praten, met humor en door iedereen de ruimte te geven. Door de inzet van Willem hebben we de oude cultuur achter ons gelaten, waarbij we de goede elementen behouden hebben. Het is zeer prettig samenwerken met Willem. ZIjn open houding en enthousiasme werken aanstekelijk. Willem, dank je wel voor al je hulp!

Annemarie Groenewoud – Afdelingsmanager @ RVO Nederland

“Willem weet vol enthousiasme een groep vrij mee te nemen en combineert dit soepel met een inhoudelijke boodschap. Dit maakt dat menigeen zich herkent, positief aangesproken voelt of meedeint op het ritme van zijn verhaal. Humor is vanzelfsprekend de basis van dit alles. Kortom, een aanrader!”

Jeroen Schaub – Teammanager @ Aventus

“Willem heeft de studiedag van de sector Techniek en Mobiel van ROC Aventus te Apeldoorn geopend. Thema was kennismaken en kennisdelen. De vraag aan Willem was of hij de collega’s een prikkel kon geven in het samenwerken en samen leren. Zijn opening heeft opgeleverd dat iedereen met de juiste energie aan de rest van het programma is begonnen. Door collega’s te betrekken met humor en prikkelende vragen en ze daarmee handvatten te geven over het zoeken van verbinding, stonden de meeste collega’s in de JA-stand. Dit leverde veel nieuwe contacten op en hele waardevolle ideeën om het onderwijs te vernieuwen.”

Referenties als Spreker

Yvonne de Jager – Directeur Integratie & Business Development @Abovo Media

“Wat was het een feestje om Willem op ons bedrijfsevenement als keynote speaker te hebben. Zijn verhaal was heel toegankelijk voor een breed publiek. En hoe lastig is het om in dat geval dan toch nog een opvallend verhaal te hebben. Een ieder kon er voor zichzelf iets uithalen. Hij zocht duidelijk de interactie met de zaal op. Hij heeft goed naar de briefing geluisterd en heeft op een krachtige en humorvolle manier zijn verhaal daarop aangepast. En daarnaast is hij gewoon prettig en flexibel in de omgang.”

Erik Kruis – Manager Online @ Omega Pharma

“Willem heeft ons als bedrijf op een heel makkelijke en natuurlijke manier in twee uur meegenomen van het topje van de ijsberg naar een heel open groep. Met simpele vragen wist hij ons allemaal te activeren en met veel humor steeds meer van onszelf te laten zien. Veel gelachen, veel geleerd, dat is ons bijgebleven. Willem, bedankt!”

Nelleke Groenewegen – Bestuurder @ Stichting Intervence”

“Willem heeft met humor, betrokkenheid en een persoonlijke insteek onze bijeenkomst over werkdruk begeleid. Hij kreeg onze medewerkers mee, hij heeft ze laten lachen en een spiegel voorgehouden. Na afloop waren onze medewerkers zeer tevreden over de begeleiding van Willem.”

Janneke Mulder – Event Organizer @ FaceTwo / BDO

“Wij hebben Willem gevraagd om de aftrap te geven voor een tweedaagse voor 100 accountants. Dat kan hij als geen ander. Door zijn humor, flair en aansprekendheid kwam het gezelschap los en werd de bereidheid om bij te dragen aanzienlijk groter. Zijn persoonlijke verhaal over verbinding werkt ontwapenend en geeft mooie handvatten om met elkaar de verdieping aan te gaan.”

Anniek van Lierop – Projectleider @ Arkel Groep

“Willem brengt leven en dynamiek in de brouwerij. Bij een grote GGZ instelling wilden we, na een moeilijke periode met financiële perikelen, een nieuwe start maken met een aantal pilot-teams. Willem snapt wat je vraagt, hij voelt wat nodig is en vindt een goede balans tussen lichtheid en zwaarte. Na afloop gingen mensen voor het eerst sinds 1,5 jaar weer eens enthousiast en hoopvol naar huis.”

Olga Walraven – Customer Journey Expert ai @ ING

“Willem is een echte entertainer en zet iedereen op een professionele manier aan het denken. Door de hoge fun-factor in het programma wordt de boodschap makkelijk geaccepteerd. Het beweegt mensen om een stapje verder te gaan in hun werk en in mogelijkheden te denken. Humor werkt!”

Marlies Scheepens – Marketing Manager @ T-Mobile

“Willem heeft tijdens het afdelingsuitje van onze marketingafdeling op een zeer leuke, humoristische en soms (licht) confronterende manier mij en mijn collega’s aan het denken gezet. Los komen van ‘ja maar’ en de verschillende niveaus waarop je met elkaar kunt communiceren werden plenair en in kleinere teams geoefend. Binnen de afdeling zijn we sinds kort gestart met Agile werken, voor de net geformeerde squads was deze sessie met Willem dan ook zeker een welkome aanvulling en heeft absoluut een bijdrage geleverd aan de onderlinge verbondenheid en vertrouwen!”

Mirella Hekimova – Event Coördinator @ Leeuwarden Studiestad

“Willem van Boekel did an awesome lecture for us during International Day on 3rd of October at Stenden University! His way of speaking is inspiring and exciting which created a great atmosphere! His enthusiastic approach brought a large group of students together connecting on all levels. Students said “Wow, that was the best lecture I have had at school so far”. Thank you, Willem!”

Karin van Susante – Marketing Director – @ Coloplast

“Willem heeft een inspirerende workshop gegeven tijdens onze (Coloplast) national sales meeting in oktober. Ons thema was “samen vooruit” en Willem is op een ludieke manier aan de slag gegaan met ons team van ongeveer 50 mensen. Met leuke voorbeelden, vragen en veel interactie werden we meer bewust gemaakt van ons eigen gedrag en dat van de ander. Soms wordt je beperkt door je eigen beliefs en aannames. Maak echte verbinding met elkaar en zie het positieve in jezelf en in de ander! Na de workshop van ca. 2,5 uur hadden we een echte “CAN DO” mentaliteit in het team dat een mooie basis was voor de rollenspellen en training die we de dag erna hebben gedaan. Bedankt Willem!”

Alle referenties staan op mijn LinkedIn profiel

Referenties als Coach / Teamcoach / Organisatiecoach

Emanuel van Zandvoort – Partner @ BDO Accountants

“Uitgaande van de diversiteit aan persoonlijkheden, ambities en competenties in ons managementteam zijn we onder leiding van Willem op zoek gegaan naar wat ons boeit, motiveert, bij elkaar brengt en houdt. Willem heeft ons op professionele, veilige en toch humoristische wijze uitgedaagd, begeleid en gecoacht om onszelf meer bloot te geven zodat we elkaar nog beter hebben leren kennen en begrijpen. Dé basis voor vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Dank Willem, tot een volgende keer!”

Miriam van Cleef-van Schaik – Secretary @ Rabobank

Wat een ontzettend leuke middag hebben wij op 31 oktober 2019 met onze groep assistentes gehad, onder leiding van Willem! Willem een super facilitator en fantastische inspirator. Na het volgen van een aantal workshops zitten wij nu in de borgingsfase van het programma. Onze vraag aan Willem was: “Hoe hou je deze fase als groep levend en wat kunnen wij ook hier voor ons zelf maar ook zeker als groep uithalen?”. Op een hele informele wijze, door leuke vragen op individueel niveau, alsmede op groepsniveau, te stellen met een nodig portie humor, heeft Willem ons dit inzicht gegeven. Willem, dankzij jou inspirerende manier van faciliteren, zijn er in de afgelopen periode mooie dingen / initiatieven ontstaan! Dank je wel.

Heine Tienstra – Senior Adviseur Bedrijfsvoering @ Ministerie van Defensie

“Willem heeft ons MT op een inspirerende wijze meegenomen in het bewustwordingsproces van werken in een team, je eigen rol daarin en je bijdrage aan het team. Via interactieve methodieken (zoals omdenken, ijsberg met de vijf niveaus onder de waterlijn) hebben we allen veel geleerd als team en individu. Een vervolg-opdracht sluit ik niet uit. Ik kan Willem van harte aanbevelen!”

Mark Evenhuis – Regiomanager @ Gamma/Intergamma

“Willem heeft als coach mij zeer goed geholpen om te kijken naar mijn eigen rol in voorkomende situaties. Hij geeft heldere en eerlijke feedback waar ik echt wat aan gehad heb. Waardevol traject waar ik met plezier op terugkijk. Bedankt Willem.”

Coen Jansen – Lead Mechanical Engineer @ Philips

“Willem helped me by coaching to see and handle  things differently at work. This was really helpful for  me and done in a pleasant way. In my view I  achieved a lot in the 6 sessions we had.”

Robert van Buseck – Owner @ Olijslager Groep

“Willem heeft PKBN begeleid in een mini re-invention  traject. Zoek je een bevlogen, humorvolle doch  zakelijke begeleider die veel oog heeft voor de  mensen en de interactie tussen mensen, dan heb je  aan Willem een goeie!”

Joost van Bommel – Algemeen Directeur @ SMC Group

“Gezamenlijk met Willem onze HEI-dag weer nieuw leven ingeblazen. Ondanks het “losse” programma heeft Willem deze dag goed geleid zonder een eigen stempel op deze dag te drukken. Met af en toe een serieuze noot maar zeker ook met humor heeft Willem absoluut bijgedragen aan een succesvolle dag. Wat zeker is is dat Willem de Hei-dag van 2017 wederom in goede banen mag gaan leiden. Willem, nogmaals dank, mede namens het gehele team van SMC Consultancy BV”

Arina Rengelink – Marketing & Com. Manager @ Laudame Financials 

“LEER, VERANDER, VERBETER Dat was het thema van de tweede Laudame Financials Leerdag. Eén van de sprekers was Willem van Boekel die ons in een uitermate vermakelijk uur meenam in de wereld van het anders denken. Van interessante voorbeelden tot hilarische oefeningen en van goede gesprekken met collega’s tot lachen om de ‘slechtste slagzin van de dag’. Het enthousiasme van Willem was aanstekelijk en na een uur liep iedereen met een grote glimlach de ruimte weer uit. Een aanrader!”

Marloes Janssen – Trainer & Consultant @ Mans Open Mind Management

“Een luchtige en spannende training presentatie vaardigheden voor een groep jonge professionals waarbij er ruimte was om met en van elkaar te leren met oog voor individuele leerdoelen. De persoonlijke en toegankelijke stijl van Willem zorgde voor een sfeer waarin er veel is geoefend, geleerd en gelachen.”

Referenties als Dagvoorzitter / Presentator / Debatleider

Diane Delissen – Marketing Manager @ Coloplast

“Tijdens het Coloplast Stomazorg Symposium heb ik Willem leren kennen als een betrokken en enthousiaste dagvoorzitter. Hij weet het publiek te bereiken en gebruikt humor als verbindende factor. Willem zet een goede sfeer neer en voegt waarde toe aan zijn rol.”

Kim Hofhuis – Programmamanager @ Rijkswaterstaat

“Willem van Boekel heeft tijdens ons evenement als dagvoorzitter opgetreden. Hij heeft dit enthousiasmerend en inspirerend gedaan. De aanwezigen heeft hij op een prachtige ‘omdenken’ manier betrokken en in een actieve modus gekregen. Dit was ook onze vraag aan hem. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag, waar we veel positieve reacties op gekregen hebben.”

Chris Doomernik – Managing Director @ Health Valley

“Willem was dit jaar dagvoorzitter bij ons jaarlijkse For Partners Only event. Hij wist een losse sfeer te creëren met interactie met de bezoekers en daarnaast volle aandacht voor de inhoudelijke sprekers. Goed gedaan!”

Sebastiaan Buijs – Senior Communicatie Adviseur @ Ministerie van VWS

“Willem heeft er als dagvoorzitter van de ‘Inspiratiedag 100% Zorg’ voor gezorgd dat de zaal in beweging kwam, en dat er gelachen werd. Samen met Maria Henneman zorgde hij voor een deskundige en energieke presentatie waardoor de dag voor ons erg geslaagd is. De kracht van Willem is dat hij vooraf een duidelijk beeld heeft van wat gaat werken voor het publiek, en dat komt dan precies zo uit.”

Jan Loeffen – Pediatric Oncologist @ Maxima Centrum

“Willem kreeg 40 leden van een herensocieteit gemakkelijk in beweging. Op een humoristische, interactieve wijze zette hij de club aan het denken met focus op verbinding en delen. Willem is top. Ik beveel hem van harte aan! Bij ons komt hij in januari weer terug!”

Ine Jansma – Organisatiemanager @ Juffrouw Jansma

“Willem draagt een bijeenkomst. Hij weet wanneer hij zijn talenten moet inzetten. Wanneer humor gepast is, wanneer hij strenger moet zijn, wanneer charme goed werkt. Daardoor loopt een evenement vloeiend. Willem krijgt een groep los, voelt goed aan wat past en nodig is. De gasten gingen weg met een goed gevoel en een vrolijk gezicht. Ik ben fan van Willem!”

Sarah Stiphout – Communicatieadviseur @ GBTL

“Op zoek naar een professionele, humoristische verbinder voor jouw evenement? Bel Willem, dan ben je verzekerd!”

Jacqueline Huisman – Coach/Adviseur @ Jacqueline Huisman.nl

“Willem van Boekel is debatleider geweest op het symposium dat ik heb georganiseerd. Het was een feest om met Willem samen te werken. Hij was geïnteresseerd in het onderwerp, had zich goed voorbereid en was ook communicatief in het proces vooraf. Tijdens het symposium leidde hij de discussie erg goed en bracht hij lucht en humor mee. Wij kijken terug op een zéér geslaagd symposium, mede door de inzet van Willem. Naast een kundige gespreksleider, heb ik Willem ook ervaren als een fijn mens.”

Gerdien Bos – Accountmanager @ Bruidmedia

“Willem! Een tikkeltje spannend vond ik het wel. Willem mocht namens Bruidmedia de prijsuitreiking leiden van de Bruidsfoto & Film Award 2018. Ca. 130 zenuwachtige mensen in de zaal, die natuurlijk allemaal graag een award wilden winnen. Jij voelde dat feilloos aan. Met je passie, enthousiasme en humor, was deze avond voor iedereen een feest. Willem, dank je wel!”

Georgette van de Water – Eventmanager @ Sweet Sorrow  Award

“Willem heeft dit jaar voor ons de finale van de zangwedstrijd Sweet Sorrow Award gepresenteerd. Willem is daarbij zeer vakkundig te werk gegaan, door van tevoren met ons een briefingsgesprek te hebben en daarbij gerichte vragen te stellen en mee te denken. Zijn manier van presenteren is heel natuurlijk en relaxt met humor die hij goed weet te doceren. Ook met onverwachte situaties weet Willem goed om te gaan, zodat niemand doorheeft dat iets anders verloopt dan gepland. Wij zetten onze samenwerking volgend jaar graag voort!”

Zullen we kennismaken?

Graag kom ik met je in contact om de uitdagingen in jouw organisatie te bespreken. Of het nu gaat om een eenmalige inspiratiesessie voor een grotere groep of om een langduriger traject om de samenwerking in je team te verbeteren. Ik denk graag met je mee. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889

Dit waren o.a. mijn opdrachtgevers

Referenties als Trouwambtenaar

Wennie Duvalois en Jasper Leemkuil
6 mei 2017

“Willem van Boekel is de perfecte trouwambtenaar! Ik had de eer dat hij mij met Jasper wilde trouwen op 6 mei 2017 in Meteren. Na slechts 1 kennismakingsgesprek had Willem een super goede speech in elkaar gezet waar wij zelf, maar ook al onze gasten, vol lof over waren! Zo persoonlijk en geheel kloppend op een humoristische manier gebracht. Verrassend dat ook de opmerkingen die terloops na het ‘intakegesprek’ aan de orde kwamen, gebruikt werden in zijn verhaal. Naast een ervaren spreker dus ook een perfecte luisteraar! Willem, je had ons geen mooiere trouwdag kunnen bezorgen, dankjewel daarvoor! Voor jou hoop ik dat je nog vele huwelijken mag sluiten die net zo geweldig zijn als de onze!”

Junissa Faassen en Roland Bal
23 augustus 2017

“Twee maanden geleden hebben we op Heerlijkheid Mariënwaerdt genoten van een prachtige dag waarin Willem van Boekel een belangrijke rol heeft gespeeld. Niet alleen om ons ‘te trouwen’ maar vooral om een verhaal te vertellen dat heel erg aansloot bij ons. Geestig, liefdevol, een tikkeltje genant, de ugly truth, maar echt ons verhaal! We zijn hem daar enorm dankbaar voor! We hebben van onze gasten veel complimenten over hem gehad. We kregen reacties van mensen die een traan hebben gelaten en dat normaal gesproken niet doen. Maar ook hoe bijzonder het was dat een ‘ambtenaar’ zo’n verhaal vertelde.”

Elise Winkel en Tijmen Pesselse
17 Juni 2017

“Voor ons huwelijk op de Mariënwaerdt in Beesd waren wij op zoek naar de juiste trouwambtenaar. Voor ons sprong het introductiefilmpje van Willem van Boekel er direct bovenuit. Wij waren dan ook blij dat onze eerste keuze werd toegewezen! Om het e.e.a. voor te bereiden spraken we af in een kroeg in Culemborg. Wij wisten natuurlijk niet wat we precies moesten verwachten maar twee koffie en twee bier verder stond ons verhaal op papier! Op de dag zelf leidde Willem de ceremonie voortreffelijk. Hij verstaat duidelijk de kunst van het presenteren en maakte er echt een leuk en persoonlijk verhaal van. We hebben er met zijn allen goed om kunnen lachen, nooit werd het verhaal langdradig of standaard. Zeer zeker aan te bevelen dus.”