Teamontwikkeling

Wat is teamontwikkeling?

Teamontwikkeling wil zeggen dat je met je team aan de slag gaat vanaf de plek waar je nu staat. De vraag is wat er voor nodig is om de eerstvolgende stap te zetten. Als je dat helder hebt, ga je activiteiten uitvoeren waarbij je die stap ook daadwerkelijk zet. Een team dat niet lekker loopt of waar onderhuidse spanningen zorgen voor conflicten, heeft een andere ontwikkelvraag dan een goed presterend team. Stel dat je de kwaliteit van de samenwerking zou indelen op een schaal van nul tot tien. Voor een net gestart team zal dit vaak ergens tussen de 0 en de 3 zitten. Een team dat tussen de 8 en de 10 zit, werkt waarschijnlijk al lang samen, heeft een gezamenlijke ambitie, heeft teamleden met zelfvertrouwen die elkaar vertrouwen, en kan op alle niveaus met elkaar communiceren.

Willem van Boekel - Spreker-Teamontwikkeling
Willem van Boekel - Spreker Teamontwikkeling

Aan de slag

Als ervaren teamcoach help ik jou als teamleider met het helder krijgen van de ontwikkelvraag. We kunnen bijvoorbeeld een teamscan maken om te zien waar jouw team op dit moment staat. Daarnaast geef ik feedback over de leiderschapsstijl die je gebruikt en kan ik hier eventueel op coachen. Ik beschik over een heleboel verschillende oefeningen en opdrachten die we samen en met het team kunnen uitvoeren. Doordat ik zelf een intensief groeiproces heb ondergaan, kan ik me goed verplaatsen in de groeipijnen van teamleden in ontwikkeling.

Zullen we kennismaken?

Benieuwd hoe dat er aan toe gaat? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889

Wat enthousiaste klanten over me zeggen

Anniek van Lierop – Projectleider @ Arkel Groep

“Willem brengt leven en dynamiek in de brouwerij. Bij een grote GGZ instelling wilden we, na een moeilijke periode met financiële perikelen, een nieuwe start maken met een aantal pilot-teams. Willem snapt wat je vraagt, hij voelt wat nodig is en vindt een goede balans tussen lichtheid en zwaarte. Na afloop gingen mensen voor het eerst sinds 1,5 jaar weer eens enthousiast en hoopvol naar huis.”

Erik Kruis – Manager Online @ Omega Pharma

“Willem heeft ons als bedrijf op een heel makkelijke en natuurlijke manier in twee uur meegenomen van het topje van de ijsberg naar een heel open groep. Met simpele vragen wist hij ons allemaal te activeren en met veel humor steeds meer van onszelf te laten zien. Veel gelachen, veel geleerd, dat is ons bijgebleven. Willem, bedankt!”

Heine Tienstra – Senior Adviseur Bedrijfsvoering @ Ministerie van Defensie

“Willem heeft ons MT op een inspirerende wijze meegenomen in het bewustwordingsproces van werken in een team, je eigen rol daarin en je bijdrage aan het team. Via interactieve methodieken (zoals omdenken, ijsberg met de vijf niveaus onder de waterlijn) hebben we allen veel geleerd als team en individu. Een vervolg-opdracht sluit ik niet uit. Ik kan Willem van harte aanbevelen!”