Muzikant

Jeugdliefde

De liefde voor muziek zat er bij mij al vroeg in. Op driejarige leeftijd wilde ik met alle geweld een drumstel, wat mijn ouders geen goed idee vonden. Ik bracht veel tijd door achter het orgel van mijn vader, waarop ik allerlei melodieën verzon. Op mijn tiende kreeg ik trompetles, zodat ik, net als de hele familie, als muzikant mee kon toeteren in de plaatselijke fanfare. Ik vond hier weinig aan en uiteindelijk ben ik gestopt met muziek maken. Totdat ik op kamers ging en een vriend mij een gitaar gaf. Omdat ik graag in een bandje wilde spelen, kocht ik een basgitaar en kwam ik in mijn eerste rockbandje ‘Red Means Run’ terecht. Eerst als basgitarist, later als zanger. We speelden met de band op studentenfeesten en deden covers van Pearl Jam, Nirvana en Neil Young.

Willem van Boekel - Muzikant
Willem van Boekel - Muzikant Straat

Professioneel

Na mijn afstuderen deed ik auditie bij muziektheatergroep ‘Straat.’ Daar werd ik aangenomen als gitarist, zanger en entertainer: Mijn carrière als beroepsartiest was begonnen. We speelden heel veel in de entertainmentsector; bedrijfsfeesten, evenementen en festivals. Toen besloot ik om dan maar een ‘echte’ artiest te worden, en een opleiding te gaan doen. Anderhalf jaar later werd ik aangenomen op de Theateracademie. Hier leerde ik naast acteren ook tekst schrijven, componeren en arrangeren. Daarna ontwikkelde ik me verder en werkte jaren als acteur en muzikant.  Of beiden, zoals in de voorstelling ‘Dolf Brouwers, ben ik dat?’

Artiest

In mijn thuisstudio begon ik mijn eigen liedjes te schrijven. Het Nederlandstalige repertoire beviel me het beste. In 2009 bracht ik met mijn band ‘Pampus’ de CD ‘Spartelen’ uit. De plaat met 13 zelfgeschreven liedjes werd uitgebracht bij platenmaatschappij Basta Music. De band verwierf enige faam toen de CD besproken werd bij Frits Spits en we live bij Giel Beelen op 3FM mochten spelen. In 2010 ging de band uit elkaar.

Willem van Boekel - Muzikant Pampus
Willem van Boekel - Muzikant - The Marrows

Singer/songwriter

Ik zie mezelf nu als singer/songwriter. In 2013 deed ik mee aan het programma ‘De Beste singer/songwriter van Nederland’ waar ik de halve finale haalde. Ik wilde graag samenwerken met een zangeres, om meer kleur aan de muziek te geven. Om die reden werk ik sinds 2018 samen met zangeres Miriam Groenen en treden wij regelmatig op met onze band ‘The Marrows.’ We maken subtiele popmuziek met een vleugje country. Wil je horen hoe dat klinkt? Bekijk dan eens deze video’s of boek ons via Themarrows.nl

Zullen we kennismaken?

Wil jij de sfeer op jouw evenement verhogen met akoestische live muziek? Neem dan contact op met mij via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889

Wat enthousiaste luisteraars zeggen

Ferdi Wels – Boeker @ Play It Again

“The Marrows is een duo dat elkaar haarfijn aanvoelt. Dat merk je aan het plezier wat ze uitstralen tijdens het spelen. Miriam heeft een hele mooie stem. Zodra je je ogen dichtdoet, draagt ze je met haar stem naar de plaatsen waar ze over zingt. Echter, zodra ze samen zingen lijkt het alsof ze samen als muzikant zijn opgegroeid en hun leven samen zingend hebben doorgebracht.”

Dagmar Wijnbelt-van Heun – Grafisch ontwerper @ Dagmar Design

“Willem heeft de IENIE MINIE NAZOMER FAIR in Hilvarenbeek met zijn prachtige zang, mooie liedjes en fijne aanwezigheid nog net een beetje specialer gemaakt! Ik vond het fijn met hem samen te werken & hoop dat in de toekomst nog eens te kunnen doen! Een aanrader om Willem je feestje op te laten luisteren!”

Daniël Verlaan – Journalist @ Kindamuzik.net

“Het studentikoze Spartelen moest klinken alsof je in een kleine kroeg naar een bandje luistert. Dat is gelukt. Alleen al het luisteren naar de teksten is een genot voor het oor, zoals de eerste single ‘Boerderij’: “Kinderen misschien, een stuk of twee of drie of tien / Dat zullen we dan wel zien / Een dierentuin erbij / Een hond, een kat, konijnen, kippen en een tamagotchi-ei”. Het is nu wachten totdat het nummer ‘Ik Lief Jou’ ontdekt wordt door de studentenverenigingen.”