Persoonlijk Leiderschap

Je hebt altijd een keuze

Persoonlijk leiderschap betekent voor mij dat je in staat bent om keuzes te maken die compleet in lijn liggen met jouw behoeften en verlangens. Het gaat er niet om wat er gebeurt, maar hoe jij met bepaalde situaties omgaat. Om de juiste keuze te kunnen maken is het natuurlijk wel van belang dat jij je bewust bent van bepaalde patronen die jij jezelf hebt aangeleerd, maar die eigenlijk niet voor je werken. Stel dat jij op je werk bekendstaat om je cynische houding en manier van communiceren. Daarmee kun je veel weerstand oproepen bij collega’s en het kan er zelfs voor zorgen dat de samenwerking in het team niet goed verloopt. Dan is het voor jou een uitdaging om te gaan zien dat jij niet alleen je collega’s, maar vooral jezelf hiermee in de weg zit. Alleen als jij er bewust van bent, kun je hier een andere keuze in maken en je persoonlijk leiderschap pakken.

Willem van Boekel - Spreker-Persoonlijk-Leiderschap
Willem van Boekel - Spreker Persoonlijk Leiderschap

Belemmerende overtuigingen

In mijn eigen werk als coach en spreker had ik bijvoorbeeld eerst ook de belemmerende overtuigingen ‘wie zit er nu op mij te wachten?’ en ‘dat gaat me vast niet lukken’ in mijn hoofd. Waardoor ik mezelf en mijn succes onbewust saboteerde en er eigenlijk niet 100% voor ging. Totdat ik me hiervan bewust werd, het erkende en een andere keus durfde te maken. Persoonlijk leiderschap gaat altijd over het erkennen van je eigen verantwoordelijkheid. Als spreker laat ik de medewerkers in de zaal zich ook bewust worden van patronen waarmee ze zichzelf blokkeren. Zodat ze begrijpen dat hun huidige gedrag niet bijdraagt aan de doelen van het team of de organisatie. Op het moment van bewustwording ontstaat er in de groep de bereidheid en het enthousiasme om er echt mee aan de slag te gaan en verantwoordelijk te zijn.

Zullen we kennismaken?

Wil je vrijblijvend een keer sparren over wat ik kan betekenen voor jouw bijeenkomst? Neem contact op via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889.

Wat enthousiaste klanten over me zeggen

Nelleke Groenewegen – Bestuurder @ Stichting Intervence

Willem heeft met humor, betrokkenheid en een persoonlijke insteek onze bijeenkomst over werkdruk begeleid. Hij kreeg onze medewerkers mee, hij heeft ze laten lachen en een spiegel voorgehouden. Na afloop waren onze medewerkers zeer tevreden over de begeleiding van Willem.”

Jeroen Schaub – Teammanager @ Aventus

“Willem heeft de studiedag van de sector Techniek en Mobiel van ROC Aventus te Apeldoorn geopend. Thema was kennismaken en kennisdelen. De vraag aan Willem was of hij de collega’s een prikkel kon geven in het samenwerken en samen leren. Zijn opening heeft opgeleverd dat iedereen met de juiste energie aan de rest van het programma is begonnen. Door collega’s te betrekken met humor en prikkelende vragen en ze daarmee handvatten te geven over het zoeken van verbinding, stonden de meeste collega’s in de JA-stand. Dit leverde veel nieuwe contacten op en hele waardevolle ideeën om het onderwijs te vernieuwen.”

Arina Rengelink – Marketing & Com. Manager @ Laudame Financials 

“LEER, VERANDER, VERBETER Dat was het thema van de tweede Laudame Financials Leerdag. Eén van de sprekers was Willem van Boekel die ons in een uitermate vermakelijk uur meenam in de wereld van het anders denken. Van interessante voorbeelden tot hilarische oefeningen en van goede gesprekken met collega’s tot lachen om de ‘slechtste slagzin van de dag’. Het enthousiasme van Willem was aanstekelijk en na een uur liep iedereen met een grote glimlach de ruimte weer uit. Een aanrader!”