Acteur

Willem van Boekel - Acteur

Waar het acteren begon

In 1994 bezocht ik op mijn 24e mijn allereerste theatervoorstelling. Het was een voorstelling van de ambitieuze Wageningse. Na het zien van deze voorstelling was ik erg enthousiast en ik besloot me aan te melden als acteur voor de eerstvolgende productie die ze gingen maken. Dat was “Zjenitjba” van de Russische schrijver Gogol. Met dat toneelstuk reisden we het hele land door, we speelden zo’n 20 voorstellingen. Hier ontdekte ik mijn passie voor theatermaken. Naast toneelspelen hield ik me bezig met het decorontwerp, decorbouw, het lichtplan, het maken van de poster en het verkopen van de voorstelling.

Acteren en zingen

Omdat ik ook graag zong meldde ik me een jaar later aan bij een Utrechtse musicalgroep die de “Don Quichote van La Mancha” ging uitvoeren. We gingen direct op repetitieweekend waar ik de hoofdrol kreeg toebedeeld. Op dat moment begon ik me te realiseren dat ik misschien naast alleen passie, ook wel talent had voor acteren. In 1996 deed ik auditie op de Haagse en Amsterdamse Theateracademie waar ik werd aangenomen. Na deze opleiding speelde ik in 2001 mijn eerste grote zaalproductie bij Theatergroep de Kern. Het was een historisch kostuumdrama met 11 acteurs, met bekende namen als Diana Dobbelman en Bob van Tol.

Willem van Boekel - Acteur

Televisie & Film

Mijn carrière als acteur was officieel begonnen. Ik pakte alles aan wat ik kon krijgen en deed mijn best om bij de verschillende castingbureau’s binnen te komen. Dit resulteerde uiteindelijk in een reeks gastrollen en televisiecommercials. De eerste, wat grotere gastrol speelde ik in 2012 in de jeugdserie ‘Vrijland,’ als de wereldvreemde hopman Welmoed. In 2016 kreeg ik een vaste rol in de populaire dagelijkse serie ‘Brugklas’ als Rector Sander de Haas. Ook heb ik mooie gastrollen mogen spelen in series als GTST, Flikken Maastricht en Hendrik Groen.

Televisie & Film

Mijn carrière als acteur was officieel begonnen. Ik pakte alles aan wat ik kon krijgen en deed mijn best om bij de verschillende castingbureau’s binnen te komen. Dit resulteerde uiteindelijk in een reeks gastrollen en televisiecommercials. De eerste, wat grotere gastrol speelde ik in 2012 in de jeugdserie ‘Vrijland,’ als de wereldvreemde hopman Welmoed. In 2016 kreeg ik een vaste rol in de populaire dagelijkse serie ‘Brugklas’ als Rector Sander de Haas. Ook heb ik mooie gastrollen mogen spelen in langlopende series als Goede Tijden, Slechte Tijden, Familie Kruys, Flikken Maastricht en Hendrik Groen.

Passie, plezier, professioneel

Als acteur werk ik graag mee aan mooie projecten. Of dit nou een televisieserie is, of een bedrijfsfilm, of een heuse speelfilm. Ik heb veel ervaring te brengen. Altijd ben ik toegewijd en enthousiast. Ik vind het nog steeds een kick om precies dat te brengen wat nodig is. Het draait om het moment dat alles en iedereen klaar staat en “actie” klinkt. Dan speel ik met energie en beheersing de scene. Rollen waarvoor ik vaak wordt gevraagd zijn vader, zakenman, rare man, boze man en vrolijke frans. Vaak doe ik mee met candid camera opnames zoals “Hufterproef” en “Wie het laatst lacht”. Door mijn ervaring als spreker en dagvoorzitter kan ik ook als presentator worden ingezet.

Willem van Boekel - Acteur

Zullen we kennismaken?

Graag kom ik met je in contact over jouw beeldproductie. Neem contact met me op via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889.

Wat anderen over mij zeggen als acteur

Bouke van Veen – Motion designer & editor @ Voormedia

“Willem is een zeer professionele acteur die zich flexibel opstelt. Zodra de camera begint te draaien zit hij direct in z’n rol. Het was erg fijn samenwerken met Willem. Voor de volgende keer zeker weer een aanrader.”

Stefan Nortier – Communicatietrainer @ Wageningen University

“Quente ervaart Willem als een open, creatieve en betrouwbare partner. Als acteur levert hij een grote meerwaarde in de ontwikkeling van competenties bij jonge mensen in het beroepsonderwijs. Binnen onze theatersimulaties “Spotlight” is Willem vernieuwend, kwalitatief sterk en flexibel.”

Marloes Janssen – Trainer&Consultant @ Mans Open Mind Management

“Een luchtige en spannende training presentatie vaardigheden voor een groep jonge professionals waarbij er ruimte was om met en van elkaar te leren met oog voor individuele leerdoelen. De persoonlijke en toegankelijke stijl van Willem zorgde voor een sfeer waarin er veel is geoefend, geleerd en gelachen.”