Over mij

Theater en meer

Mijn naam is Willem van Boekel. Ik ben getrouwd met Denise en vader van drie kinderen. Nadat ik ben afgestudeerd aan de Theateracademie stond ik al snel voor een volle schouwburgzaal. Ondanks dat ik het daar naar mijn zin had, kreeg ik steeds sterker het gevoel dat we onze tijd daar waardevoller zouden kunnen besteden. Daarbij miste ik de interactie met het publiek. Ook had ik het idee dat er veel meer in mij zat. Ik ben namelijk niet alleen goed in acteren. Vertellen, doceren, inspireren en anderen prikkelen door het stellen van de juiste vragen, bleken grote passies van mij te zijn.

Willem van Boekel - Spreker-Ja-maar-Omdenken

Spreker geweest bij Ja-maar / Omdenken

Om die reden besloot ik spreker en coach voor organisaties en bedrijven te worden op het gebied van persoonlijk leiderschap en verbinding. Ik ben negen jaar trainer bij ‘Ja-maar’ en Omdenken geweest, waarbij ik honderden groepen met veel hilariteit in de wereld van het omdenken introduceerde. Ik specialiseerde mij daarna in de essentie van samenwerken en klantgerichtheid, omdat daar voor een hoop bedrijven veel winst valt te behalen.

Mijn passie

Leg het op tafel

Want wat mij altijd verbaasde als ik in een organisatie met groepen werkte, was dat er vaak niet of nauwelijks gesproken werd over de problemen die er op dat moment speelden. Terwijl je die juist op tafel moet leggen en aan moet pakken. Door het erover te hebben en er wat aan te doen komt er ruimte voor een gezonde werksfeer. Tegelijkertijd is het belangrijk om medewerkers zich bewust te laten worden van hun eigen gedrag. 

Lichtheid en diepgang

Op een liefdevolle manier confronteer ik mensen met hun gedrag en manier van handelen. Met veel humor, zodat het niet te zwaar of zweverig wordt. Want ik ben van mening dat of coachen zowel leuk als effectief kan zijn. Het verbeterproces zal een stuk sneller verlopen als je met zijn allen eens lekker kunt lachen om de situatie. Waarbij vooropgesteld wordt dat de veiligheid van alle deelnemers gewaarborgd blijft.

Volwassen communicatie

Het is mijn passie om mensen te laten voelen dat er lef en moed voor nodig is om dat wat je echt denkt of voelt op een volwassen en constructieve manier te communiceren. Iets wat voor mijzelf vroeger zeker niet vanzelfsprekend was. Na vele coaching- en therapiesessies heb ik het me meer en meer eigen gemaakt. Hierdoor kan ik het nu met veel plezier doorgeven aan anderen.

Nog meer over mij

Naast mijn passie voor spreken en coachen, kun je me nog steeds weleens tegengekomen als acteur in een televisieserie of commercial. Met mijn akoestisch duo ‘The Marrows’ maak ik graag muziek. Daarnaast ben ik in te huren als trouwambtenaar. Omdat een huwelijksceremonie ook een prachtige gelegenheid is om te spreken en verbinding te creëren.

Zullen we kennismaken?

Graag kom ik met je in contact om de uitdagingen in jouw organisatie te bespreken. Of het nu gaat om een eenmalige inspiratiesessie voor een grotere groep of om een langduriger traject om de samenwerking in je team te verbeteren. Ik denk graag met je mee. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889

Dit is wat tevreden klanten over mij zeggen

Anniek van Lierop – Projectleider @ Arkel Groep

“Willem brengt leven en dynamiek in de brouwerij. Bij een grote GGZ instelling wilden we, na een moeilijke periode met financiële perikelen, een nieuwe start maken met een aantal pilot-teams. Willem snapt wat je vraagt, hij voelt wat nodig is en vindt een goede balans tussen lichtheid en zwaarte. Na afloop gingen mensen voor het eerst sinds 1,5 jaar weer eens enthousiast en hoopvol naar huis.”

Heine Tienstra – Senior Adviseur  @ Ministerie van Defensie

“Willem heeft ons MT op een inspirerende wijze meegenomen in het bewustwordingsproces van werken in een team, je eigen rol daarin en je bijdrage aan het team. Via interactieve methodieken (zoals omdenken, ijsberg met de vijf niveaus onder de waterlijn) hebben we allen veel geleerd als team en individu. Een vervolg-opdracht sluit ik niet uit. Ik kan Willem van harte aanbevelen!”

Mirella Hekimova – Coördinator @ Leeuwarden Studiestad

“Willem van Boekel did an awesome lecture for us during International Day on 3rd of October at Stenden University! His way of speaking is inspiring and exciting which created a great atmosphere! His enthusiastic approach brought a large group of students together connecting on all levels. Students said “Wow, that was the best lecture I have had at school so far”. Thank you, Willem!”