“Help, mijn team doet het niet!”

Eén van de grootste uitdagingen voor een teamleider of -manager is het leiden van je team in de goede richting. Je kan immers niet trekken aan een team. Al wil je dat soms wel. Je kan ook niet duwen, want dan vallen ze om. In een team gebeurt vanalles. Het is daarom lastig om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. En moet dat wel? Alle neuzen dezelfde kant op? Is het niet juist goed als er in je team verschillende kleuren en soorten zijn die elkaar versterken en aanvullen?

Je kan veel doen aan een team wat niet lekker draait. Vaak kom je daar echter in de dagelijkse praktijk niet aan toe. Want er zijn altijd zaken die een grotere prioriteit hebben. Het is daarom prettig als je bij dit deel van je werk ondersteuning krijgt van iemand met ervaring en een frisse blik. Bij voorkeur iemand die een objectieve kijk heeft op het team, en ziet welke patronen zich er afspelen. Een partner die patronen benoemt en helpt te doorbreken of veranderen.

Soms lijkt er in een team weinig aan de hand te zijn. Ogenschijnlijk loopt alles prima. Maar is dat zo? Als je iets nauwkeuriger kijkt zie je opeens allerlei verstorende verschijnselen. Wil je met je team naar een hoger plan? Wil je dat je teamleden optimaal gaan presteren? Dan is het noodzakelijk om alle ruis, alle onderhuidse spanningen en onvolkomenheden aan te pakken. 

Loop je hier wellicht tegenaan?

– Afspraken worden niet nagekomen.
– Teamleden durven elkaar onderling niet aan te spreken.
– Je team communiceert niet respectvol en/of constructief.
– De samenwerking in je team verloopt stroef.
– Er zijn regelmatig conflicten.
– De doelstellingen van het team worden niet gehaald.
– Achter elkaars ruggen om wordt geroddeld.
– Je hebt het gevoel dat er meer in zit. 

Zijn dit je doelen?

– Je team bereikt betere resultaten.
– Zaken kunnen besproken worden zonder gedoe.
– Teamleden doen hun werk met meer plezier en voldoening.
– Alle teamleden dragen gezamenlijk verantwoordelijkheid.
– Prestatieverbetering wordt als leuk ervaren.
– Men is eerlijk en open naar elkaar.
– Het team zet stappen en gaat groeien.
– Er is een groter gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Wanneer we samen aan de slag gaan werken we allereerst aan de basis. Want vrijwel elke teamdeskundige zal je vertellen dat vertrouwen en veiligheid de belangrijkste voorwaarden zijn voor een gezond team. Daarom ontwikkelen we dat door het maken van verbinding op verschillende niveau’s. Daarna werken we verder aan persoonlijk leiderschap en communicatie. De teamleden worden zich hierdoor bewuster van hun gedrag, hun handelen, en de gevolgen daarvan. Daardoor zullen ze zorgvuldiger zijn in de omgang met elkaar. Het team gaat dan groeien naar een samenwerking met passie en plezier. Dat zorgt er voor dat de doelstellingen worden bereikt en overtroffen.

Vrijblijvend contact maken:
📞 +31 (0) 6 29348889
📧 info@willemvanboekel.nl

3 + 1 =

Hoe niet?

De afgelopen jaren ben ik bij meer dan duizend bedrijven te gast geweest. Hierdoor heb ik heel veel manieren gezien waarop samenwerking gesaboteerd kan worden. Op basis van die ervaring maakte ik deze ludieke video: “Tien manieren om je team te verstieren”. Ik heb er zoveel enthousiaste reacties op gekregen dat ik werk aan een deel 2. Sommige mensen zeiden: “Bij ons kan je ze alle tien afvinken!”