Team Ontwikkelen

Willem van Boekel - Spreker-Team-Ontwikkelen 2

Wat is er nodig

Een team ontwikkelen is meer dan het plannen van een uitje om met zijn allen wat leuks te gaan doen. Echte teamontwikkeling wordt gekenmerkt door het toewerken naar een gezamenlijk doel. Misschien moeten er dagelijks bepaalde targets behaald worden of moet er een groot project van de grond komen. Iets dat alleen lukt als ieder teamlid zich voor 100% inzet. Als er gebrek aan vertrouwen is in de groep en leden zich niet door elkaar gehoord en gesteund voelen, kan het slim zijn om gebruik te maken van teamontwikkeling. Om verbondenheid, teamspirit en synergie binnen een team of organisatie te creëren, is het ten eerste nodig om een gevoel van veiligheid binnen het team te scheppen.

Wat ik doe als coach

Als coach help ik jouw teamleden graag met humor en lichtheid om zichzelf uit te durven spreken, zodat:
 • Ze eerlijk zijn naar collega’s en durven zeggen hoe ze de bijdrage van een ander teamlid ervaren, zonder daarna op de vingers getikt te worden.
 • Iedereen open durft te zijn over datgene waar hij of zij behoefte aan heeft, zonder het gevoel te krijgen hierom te worden afgewezen.
 • Men open durft te staan voor de feedback of meningen van anderen, zonder de angst om de eigen positie of baan te verliezen.
 • Het team met nieuwe initiatieven durft te komen en fouten durft te maken, zonder dat ze daarvoor worden veroordeeld.
 • Willem van Boekel - Spreker Team Ontwikkelen
  Team Ontwikkelen

  Word de beste versie van jezelf

  Daarnaast probeer ik door de inzet van teambuilding in een veilige setting, iedereen in het team uit te nodigen om compleet zichzelf te zijn. Ik laat ze zien dat dat kan en mag en dat ze daar niet op worden be- of veroordeeld door hun collega’s of leidinggevende. Op die manier zal jouw team veel sneller initiatief durven nemen en proactief bijdragen aan de realisatie van het gemeenschappelijke doel. Zo worden jouw doelstellingen voortaan dus wel met gemak gehaald en zelfs overtroffen.

  Zullen we kennismaken?

  Hulp nodig bij het ontwikkelen van je team? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889.

  Wat enthousiaste klanten over me zeggen

  Emanuel van Zandvoort – Partner @ BDO Accountants

  “Uitgaande van de diversiteit aan persoonlijkheden, ambities en competenties in ons managementteam zijn we onder leiding van Willem op zoek gegaan naar wat ons boeit, motiveert, bij elkaar brengt en houdt. Willem heeft ons op professionele, veilige en toch humoristische wijze uitgedaagd, begeleid en gecoacht om onszelf meer bloot te geven zodat we elkaar nog beter hebben leren kennen en begrijpen. Dé basis voor vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Dank Willem, tot een volgende keer!”

  Heine Tienstra – Senior Adviseur Bedrijfsvoering @ Ministerie van Defensie

  “Willem heeft ons MT op een inspirerende wijze meegenomen in het bewustwordingsproces van werken in een team, je eigen rol daarin en je bijdrage aan het team. Via interactieve methodieken (zoals omdenken, ijsberg met de vijf niveaus onder de waterlijn) hebben we allen veel geleerd als team en individu. Een vervolg-opdracht sluit ik niet uit. Ik kan Willem van harte aanbevelen!”

  Joost van Bommel – Algemeen Directeur @ SMC Group

  “Gezamenlijk met Willem onze HEI-dag weer nieuw leven ingeblazen. Ondanks het “losse” programma heeft Willem deze dag goed geleid zonder een eigen stempel op deze dag te drukken. Met af en toe een serieuze noot maar zeker ook met humor heeft Willem absoluut bijgedragen aan een succesvolle dag. Wat zeker is is dat Willem de Hei-dag van 2017 wederom in goede banen mag gaan leiden. Willem, nogmaals dank, mede namens het gehele team van SMC Consultancy BV”