Samenwerken

Samenwerken in de praktijk

In de dagelijkse praktijk kom ik nog steeds veel medewerkers tegen die reactief op bepaalde situaties reageren. Ze vinden het lastig om op een respectvolle en volwassen manier met hun collega’s te communiceren en samenwerken en plaatsen zichzelf al snel in de slachtofferrol. Ze reageren vaak kribbig als er feedback aan ze wordt gegeven of, nog erger, ze durven niet eens feedback aan hun teamleden te geven uit angst dat ze niet meer aardig gevonden worden. Ik merk dat leidinggevenden vaak niet in staat zijn om verandering te brengen in deze bedrijfscultuur. Want wat moet je exact doen om jouw medewerkers op het hoogste niveau met elkaar te laten samenwerken? Hoe zorg je er nu voor dat het proactieve mensen worden die met constructieve oplossingen komen, zodat ze de verantwoordelijkheid niet altijd meer bij een ander neerleggen?

Willem van Boekel - Spreker-Samenwerken

Ontwikkelplan

Als coach help ik je hier graag bij. Ik maak samen met de directeur of HR-manager een ontwikkelplan. Tijdens het uitvoeren van dit plan worden alle medewerkers getraind om zich te ontwikkelen op het vlak van persoonlijk leiderschap en bewuste communicatie. Wanneer je een duidelijke visie hebt voor de organisatie, met bijbehorend doel, zullen jouw medewerkers hier graag in mee gaan. Ik zorg ervoor dat jouw medewerkers gemotiveerd raken om dit doel gezamenlijk te behalen én dat ze op een constructieve manier met elkaar leren communiceren. Zo zal de samenwerking voortaan een stuk soepeler verlopen.

Zullen we kennismaken?

Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via mail: info@willemvanboekel.nl of telefonisch: 06-29348889

Wat enthousiaste klanten over me zeggen

Jacqueline Hendriks – HR Manager @ Visma Connect BV

Willem is voor Visma Connect betrokken geweest bij het cultuurprogramma. Hoe komen we van de oude cultuur naar een nieuwe cultuur? Willem heeft hier op geheel eigen wijze invulling aangegeven, door te spiegelen, te praten, met humor en door iedereen de ruimte te geven. Door de inzet van Willem hebben we de oude cultuur achter ons gelaten, waarbij we de goede elementen behouden hebben. Het is zeer prettig samenwerken met Willem. ZIjn open houding en enthousiasme werken aanstekelijk. Willem, dank je wel voor al je hulp!

Emanuel van Zandvoort – Partner @ BDO Accountants

“Uitgaande van de diversiteit aan persoonlijkheden, ambities en competenties in ons managementteam zijn we onder leiding van Willem op zoek gegaan naar wat ons boeit, motiveert, bij elkaar brengt en houdt. Willem heeft ons op professionele, veilige en toch humoristische wijze uitgedaagd, begeleid en gecoacht om onszelf meer bloot te geven zodat we elkaar nog beter hebben leren kennen en begrijpen. Dé basis voor vertrouwen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Dank Willem, tot een volgende keer!”

Erik Kruis – Manager Online @ Omega Pharma

“Willem heeft ons als bedrijf op een heel makkelijke en natuurlijke manier in twee uur meegenomen van het topje van de ijsberg naar een heel open groep. Met simpele vragen wist hij ons allemaal te activeren en met veel humor steeds meer van onszelf te laten zien. Veel gelachen, veel geleerd, dat is ons bijgebleven. Willem, bedankt!”